Δευτέρα, Οκτωβρίου 27, 2008

What's the matter with you, woman

Πρέπει να το κόψεις.

Πρέπει να σταματήσεις να δυσανασχετείς με το παραμικρό - και το κάνεις μ' αυτούς που σ' αγαπάνε. Αν είναι δυνατόν! Να δυσανασχετείς που σε παίρνει τηλέφωνο η μάνα σου να σου πει τι φαγητό θα σου έχει έτοιμο το μεσημέρι; Να δυσανασχετείς που σε παίρνει να σε θυμίσει να της πάρεις ρούχα για πλύσιμο; Να δυσανασχετείς με το που ανοίγει η καημένη το στόμα της να μιλήσει; Πώς κάνεις έτσι; Της απαντάς μονολεκτικά, κι αυτό αν είσαι ιδιαίτερα εύθυμη. Διαφορετικά, μουγκρίζεις εκεί πέρα κάτι άναρθρα και δυσανασχετείς που δεν κατάλαβε τι απάντησες και εκρήγνυσαι. Πώς να σε πιστέψει μετά οποιοσδήποτε όταν πεις ότι τη μάνα σου τη λατρεύεις και δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς αυτή; Ότι μόνο στη σκέψη να τη χάσεις τρελλαίνεσαι; Πώς κάνεις έτσι; Είσαι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη.

Με την οικογένεια του άντρα σου, γιατί δυσανασχετείς; Γιατί πρήζεσαι; Επειδή η πεθερά σου σε έχει μη στάξει και μη βρέξει; Επειδή σε ρωτάει κάθε 5 λεπτά τι θα φας και τι θα πιεις για να τσακιστεί να στο ετοιμάσει; Πρήξιμο, ε; Με τις ξαδέρφες και τις θείες του γιατί δυσανασχετείς που σε παίρνουν τηλέφωνο να σου ευχηθούν χρόνια πολλά;

Είσαι απαράδεκτη. Δεν ξέρεις τι θες. Σε αγαπάνε κι εσύ πρήζεσαι. Ευτυχώς που δεν τους το δείχνεις κιόλας, τουλάχιστο είσαι καλή απέναντι τους. Πιο καλή απ' ότι είσαι στη μάνα σου. Τη μάνα σου! Που της συμπεριφέρεσαι σαν σε σκύλο! (τρόπος του λέγειν, γιατί σε σκύλο δεν θα έκανες έτσι)

Καημένη μου. Έπρεπε να σου τύχαινε καμιά οικογένεια προβληματική, να σε αντιπαθεί η πεθερά σου, να σε υποσκάπτει, να σε κατηγορεί - κι ο άντρας σου να παίρνει το μέρος της! Αυτό σου άξιζε! Αυτό που συμβαίνει σε πολλές γνωστές σου, δηλαδή! Να σε μισεί όλο του το σόι, να κάνουν λες και δεν υπάρχεις, να μην σε θυμούνται στις γιορτές και στα γενέθλιά σου! Να δω πόσο θα σ' άρεσε.

Έχεις όλα τα καλά του Θεού και βρίσκεις τον τρόπο να γκρινιάξεις. Καλά που το κάνεις από μέσα σου μόνο! Είσαι αχάριστη. Ούτε καταλαβαίνεις πόσο σπάνια είναι αυτά που απολαμβάνεις.

Σου έχουνε έρθει όλα δεξιά, έκανες ένα πανέμορφο γάμο, έχεις ένα άντρα που σε αγαπάει και στο δείχνει, έχεις αποκτήσει μια επιπλέον οικογένεια που σε αγαπάνε - κι εσύ δυσανασχετείς!


Άλλαξε. Τώρα.